Page Nav

HIDE

Post Meta

SHOW

Grid

GRID_STYLE

Post Snippets

FALSE

Hover Effects

TRUE

Pages

{fbt_classic_header}

Header Ad

Breaking News:

latest

Ads Place

Mat Said Tidak Bantu Calon BN Terengganu

Culaan awal kedudukan BN Terengganu di pilihanraya negeri ke-15 sehingga hari ini menunjukkan peratusan kecondongan pengundi kepada Barisan ...


Culaan awal kedudukan BN Terengganu di pilihanraya negeri ke-15 sehingga hari ini menunjukkan peratusan kecondongan pengundi kepada Barisan Nasional jauh dari garis kemenangan. 

Apabila langkah awal telah silap maka impaknya akan berterusan jika tidak diperbetulkan secepatnya. Samada langkah tersebut disengajakan atau ianya kelemahan Pengerusi Badan Perhubungan Negeri, Dato Seri Ahmad Said.

Cara Ahmad Said mentadbir UMNO Terengganu memang diketahui oleh kepimpinan negeri dan pusat, terlalu kuat politiking. Beliau tidak meletakkan keutamaan parti melebihi kepentingan peribadi sedangkan rakyat negeri Terengganu masih meletakkan kepercayaan kepada keupayaan BN memimpin dan mentadbir negeri. Rakyat menunggu kepimpinan yang lebih segar dan mampu membawa kemakmuran kepada negeri dan rakyat.

Jika kriteria pemilihan calon berdasarkan untuk mengukuhkan kedudukan politik peribadi maka harapan untuk BN mengambil alih semula Terengganu tidak akan berjaya. Memasuki gelanggang pilihanraya adalah untuk menawan negeri. Di sinilah kelemahan ketara Mat Said.

Individu yang layak dan mampu membawa kemenangan dicantas dan jika dipilih oleh kepimpinan pusat pun akan cuba ditukar pada saat akhir.

Peruntukan kewangan akan dilengahkan dan dipotong supaya pergerakan kempen calon tergendala dan akhirnya kalah.

Mempunyai perangai buruk sangka yang keterlaluan, takut jawatan Menteri Besar atau Pengerusi Badan Perhubungan Negeri terlepas ke tangan orang lain.

Kesemua yang tersebut di atas perlu diubah oleh Mat Said jika beliau sayangkan parti. Zaman sekarang bukan seperti dahulu, ahli parti telah celik dan cerdik politik. Hayat BN Terengganu di ambang bahaya dan perlukan pemimpin yang mampu memberi nafas baharu untuk menarik kembali keyakinan rakyat terhadap BN.

BN bukannya lemah, yang melemahkan BN adalah pemimpin sendiri yang tamak dan gila kuasa.

BN perlu menang di Terengganu kali ini dan Mat Said perlu berjiwa besar dengan memberi laluan kepada muka baharu untuk memimpin negeri.

Cukup-cukuplah.

No comments

Ads Place