Page Nav

HIDE

Post Meta

SHOW

Grid

GRID_STYLE

Post Snippets

FALSE

Hover Effects

TRUE

Pages

{fbt_classic_header}

Header Ad

Breaking News:

latest

Ads Place

Perjanjian Sebenar ‘7-8-9’ Yang Diputarbelit Lokman Adam

Ini adalah kandungan sebenar butiran ‘perjanjian’ di antara Ismail Sabri dan Muhyiddin Yassin yang dimanipulasi oleh Lokman Adam demi kepent...


Ini adalah kandungan sebenar butiran ‘perjanjian’ di antara Ismail Sabri dan Muhyiddin Yassin yang dimanipulasi oleh Lokman Adam demi kepentingan peribadi beliau.

Butiran 7: Perdana Menteri yang baharu dilantik juga memberi akujanji akan mengekalkan perlantikan ahli-ahli anggota PN dalam Badan Berkanun dan Syariket Berkaitan Kerajaan.

Butiran 8: Selaras dengan prinsip integriti dan tadbirurus yang baik, Perdana Menteri yang baharu dilantik juga memberi akujanji untuk meneruskan perlaksanaan Pelan Anti Rasuah Nasional (NACP), melindungi kebebasan badan kehakiman dan menghormati prinsip pengasingan kuasa.

Butiran 9: Perdana Menteri yang baharu dilantik hendaklah memberi akujanji untuk mengagihkan peruntukan khas Perdana Menteri menurut pembahagian tertentu.

Jika diamati, apakah tiga kandungan butiran perjanjian di atas merugikan UMNO, rakyat dan negara?

Yang jelas adalah Lokman Adam menipu kononnya wujud butiran perjanjian supaya PM Ismail Sabri campurtangan di dalam kes Najib dab Zahid termasuk adanya campurtangan di dalam Jabatan Peguam Negara.

Lokman juga menipu berhubung adanya butiran ‘menyegerakan kes Zahid dan Najib dan tidak akan menukar Peguam Negara’.

Hakikatnya, butiran 7,8 dan 9 tersebut hanya menjurus kepada isu pengukuhan integriti dan kestabilan kerajaan harus dijaga.

Lokman Adam baharu saja didakwa di mahkamah di atas pertuduhan menghina kerajaan dan perdana menteri dengan perkataan yang jelek.

Kini Lokman bakal berhadapan dengan kes baharu yang lebih berat, memfitnah perdana menteri campurtangan di dalam konsep pengasingan kuasa. Laporan polis telah pun dibuat terhadap beliau.

No comments

Ads Place