Page Nav

HIDE

Post Meta

SHOW

Grid

GRID_STYLE

Post Snippets

FALSE

Hover Effects

TRUE

Pages

{fbt_classic_header}

Header Ad

Breaking News:

latest

Ads Place

#PRNJohor: Muhyiddin Letak Jawatan?

Dengan keputusan pilihanraya negeri Johor yang tidak memihak kepada parti PPBM setelah kalah teruk di Melaka tempohari maka Muhyiddin wajar ...


Dengan keputusan pilihanraya negeri Johor yang tidak memihak kepada parti PPBM setelah kalah teruk di Melaka tempohari maka Muhyiddin wajar meletakkan jawatannya sebagai presiden parti dengan kadar segera.

Teruk di Melaka dan kalah terlalu teruk di negeri kelahiran sendiri adalah bukti jelas, pengundi menolak gaya kepimpinan Muhyiddin.

Selain sombong dan bongkak, Muhyiddin menjadi seorang yang suka memfitnah pihak lawan.

Pertama, beliau memfitnah Zahid Hamidi yang juga presiden parti UMNO. Apabila Zahid membuat cabaran supaya Muhyiddin bersumpah laknat, beliau tidak berani lakukan.

Kedua, perkara yang sama beliau lakukan kepada bekas perdana menteri, Najib Razak dan beliau tidak berani masuk gelanggan debat yang dibuka oleh Najib. Isu penyelesaian hutang peneroka felda adalah tajuk debat yang gagal disahut oleh Muhyiddin walaupun beliau yang mulakan rekayasa isu berkenaan.

Paling teruk, Muhyiddin menyerang Najib dengan gelaran perompak dan banduan sedangkan Najib masih di dalam proses mendapat keadilan bagi kesnya.

Bangsa Johor sememangnya terkenal dengan bangsa yang budi dan akalnya dan bukan jenis yang suka maki hamun orang lain.

Anwar Ibrahim, Mahathir dan lain-lain yang memimpin parti kepada kekalahan yang paling teruk di dalam sejarah pilihanraya negara juga sepatutnya melepaskan jawatan masing-masing.

Politik melabelkan orang lain dengan hinaan sudah tidak relevan.

No comments

Ads Place