Page Nav

HIDE

Post Meta

SHOW

Grid

GRID_STYLE

Post Snippets

FALSE

Hover Effects

TRUE

Pages

{fbt_classic_header}

Header Ad

Breaking News:

latest

Ads Place

MUDA Acuan DAP, Ejen PAP?

MUDA DAN KALIMULLAH.  Parti Muda seperti semua syak wujudnya funder di belakang mereka yang kerap dan mudah mendapat sumbangan bila dianjurk...


MUDA DAN KALIMULLAH. 

Parti Muda seperti semua syak wujudnya funder di belakang mereka yang kerap dan mudah mendapat sumbangan bila dianjurkan kutipan derma.

Dalam masa 24 jam pun mampu kutip rm2 juta. Kita yang pemerhati politik sedar ini bukan derma rakyat tetapi ada sesuatu terjadi di belakang. 

Tambahan dilihat Muda terlalu mendapat sokongan padu DAP. Ternyata akhirnya terpacul nama yang kita tunggu selama ini, Kalimullah orangnya. 

Jika semua masih ingat semasa zaman PM5 beliau adalah ketua penasihat NSTP yang bertanggungjawab menjadi think tank PakLah untuk kawalan media. ECM Libra dan keluarga Pak Lah pula sangat sinonim pada zaman itu kerana dimiliki anak lelakinya Kamaluddin.

Kalimullah adalah orang yang banyak mendapat projek dan membina kekayaan di zaman PakLah. Mereka adalah kawan baik sejak tahu 80-an. 

Kepada mereka yang masih ingat, Kalimullah pernah ditahan oleh Cawangan Khas pada tahun 1980-an kerana disyaki terlibat dalam kegiatan pengintipan di negara ini.

Waktu itu beliau dikaitkan dengan KGB. selepas dibebaskan, beliau menjalani kehidupan seperti biasa sehinggalah beliau kemudiannya menjadi Setiausaha Akhbar Timbalan Perdana Menteri, Ghaffar Baba.

Bagaimanapun, beliau hanya sempat bertugas selama 6 bulan sahaja berikutan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad enggan menandatangani surat perlantikan Kalimullah difahamkan atas nasihat Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan dan Pengarah Cawangan Khas ketika itu.

Pada masa itu, Kalimullah tidak melepasi tapisan keselamatan kerana dipercayai mempunyai hubungan dengan Singapura. Dan kerana itu beliau terpaksa keluar dari pejabat Ghaffar Baba dan tempat beliau kemudiannya digantikan oleh Dr. Alias Mohamad.

Kalimullah adalah liberal pro Singapura yang suatu masa dahulu adalah agen DAP dan PAP Singapura, namanya hangat diperkatakan di zaman Pak Lah kerana ligatnya beliau mengawal media di zaman nakal Khairy Jamaluddin.

Kalimullah Hassan' juga merupakan Pengerusi Eksekutif ECM-LIBRA Kuala Lumpur dan bekas wartawan dan penyunting akhbar New Straits Times. Pada 2007, Tony Fernandes juga melantik Kalimullah sebagai Pengerusi AirAsia X.

Hubungan Kalimullah dah Tony Fernandes semua tahu dan sokongan mereka terhadap DAP tiada syak lagi sejak dahulu seperti mana acuannya PAP di Singapura. 

Saddiq adalah pemimpin Muda yang berpandangan liberal ala PAP Singapura tambahan beliau melanjutkan pengajiannya secara percuma dibiayai Singapura selepas menerima biasiswa daripada Universiti Nasional Singapura bagi program possiswazah di Sekolah Dasar Awam Lee Kuan Yew (LKYSPP). 

Jadi Muda ini kiblat politik mereka adalah acuan DAP dan PAP? Dan usah kita terkejut bahawa Muda mudah mendapat tajaan itu ini sekelip mata dalam menaikkan sokongan anak Muda dengan wang dari sumber begini. Kita tidak pertikai sumber wang. 

Tetapi yang kita pertikai adalah acuan liberalism pro Singapura sealiran DAP. Selesai suatu misteri besar hari ini. Terima Kasih Saddiq


Sumber

-PakLang-

https://www.facebook.com/100044378381196/posts/493085868847355/?d=nNo comments

Ads Place