Page Nav

HIDE

Post Meta

SHOW

Grid

GRID_STYLE

Post Snippets

FALSE

Hover Effects

TRUE

Pages

{fbt_classic_header}

Header Ad

Breaking News:

latest

Ads Place

Banjir: Pelawak Malaysia Memfitnah AngkatanTentera?

Rakyat Malaysia begitu unik, bergaduh dan berbalah berkenaan aliran pemikiran politik yang berbeza namun sebagahian besarnya apabila datangn...


Rakyat Malaysia begitu unik, bergaduh dan berbalah berkenaan aliran pemikiran politik yang berbeza namun sebagahian besarnya apabila datangnya bencana, rakyat Malaysia dari pelbagai bangsa dan kepercayaan akan bersama umpama sebuah keluarga.

Pelbagai bantuan datang mencurah kepada mangsa banjir yang berlaku secara tiba-tiba minggu ini. Ada yang membantu menyalurkan barangan keperluan harian serta makanan. Ada pihak yang menghulurkan wang ringgit bagi meringankan bebanan dan ada juga yang turut mengerahkan tenaga bagi membantu menguruskan pasca banjir seperti membasuh rumah mangsa dan sebagainya.

Kerajaan Persekutuan melalui Perdana Menteri juga dengan pantas meluluskan pelbagai bentuk dana kepada mangsa banjir. Jutaan ringgit disediakan dan dipermudahkan supaya mangsa banjir terbela.


Namun tidak dinafikan, ada juga segelintir individu atau pun kelompok kecil yang cuba mengeruhkan keadaan dengan mereka fitnah yang tidak berasas. Samada mereka inginkan perhatian atau secara sengaja untuk mengelirukan rakyat dan juga mangsa bala bencana banjir.

Menurut status seorang penggiat medium facebook yang menggunakan nama 'Salahuddin Hisham', pelawak yang dahulunya terkenal dengan gaya 'stand-up comedy', Harith Iskandar telah membuat 'lawak bodoh' atau mungkin beliau serius menuduh anggota keselamatn negara, ATM tidak ada di lapangan, di lokasi mangsa banjir.

Menurut Salahuddin, Harith Iskandar mendakwa selama 4 hari beliau berlegar di sekita lokasi banjir dari Shah Alam, Hulu Langat hingga ke Banting, pelawak tersebut tidak melihat kelibat seorang askar pun.

Ciapan tersebut katanya datang dari akaun 'Twitter' milik Harith Iskandar semalam.

Bahan boleh buat lawak, kenapa perlu bercakap benar! Adakah ini maksud pelawak yang dah mula sejuk di pasaran dunia hiburan negara?

Nak cari publisiti murahan, bukan jadikan angkatan tentera sebagai objek lawak bodoh.

No comments

Ads Place